Изобетон

6/7/2012

 
IZOBETON™ е иновативен топлоизолиращ материал, използван в строителството, като комплекса му от качества може да се каже, че е революционен:

- много висок  коефициент на провеждане на топлина;

- ниска собствена плътност на материала;

- чудесна паропропускливост;

- устойчивост на мръзнене над 16 цикъка;

- шумоизолация;

- Геометрията;

Топлоизолация и плътност, която е ниска

За да бъде постигнат по-ниският коефициент на преминаване на топлината от нормативноуредения (U = 0,50 W/m2K)  блоковете от IZOBETON е нужно да бъдат дебели едва 20 см. като е нужно да се половижи вътрешна и външна мазилка от едва 2 см. По този начин ще е постигне топлопреминаване от 0,45 W/m2K.

Тези данни показват, че не е нужно да се полага допълнителна топлоизолация, която би оскъпила допълнително изграждането на стените, както е прието да се прави при газобетона примерно или обикновените тухли от 25см.

D350 на материала IZOBETON притежава плътност от едва 350 кг/м3, което го отличава от останалите зидарски материали и е много важно. Сравнявайки 1 кубик Изобетон и 1 кубик керамични тухли – при Изобетона ще тежи едва 350 килограма, а тухлите 2 тона!

Сградите, които са проектиране за изграждането с този строителен, но и топлоизолационен материал биха спестили до 30% от конструкцията на сданието – един квадрат изобетон е 70 килограма, докато тухлите биха били 500 килограма.

Този материал е много подходящ за ремонти на стари кооперации, вътрешни реконструкции, надстрояване на последни етажи, зидането на терасите.

Чрез геометрията на Изобетона се постигат икономии и при слагането на шпаклови/мазилки  били те вътрешни или външни..

.

Устойчивост на мръзнене и паропропускливост

Материала е с много висока паропропускливост. Ако повърхността не е запечатана с друго покритие – примерно по-сериозни мазилки, Изобетона позволява тъй нареченото „дишане” на стените, чрез което се избява появата на кондез и вода, което води до мухъл.

Този материал не представлява интерес за дребните гризачи, нито е среда за микроорганизми. Не гние и не хваща плесен.

Изобетона притежава много висока мразоустойчивост, което е гаранция за неговият дълъж живот и на сданията, изградени с него.

Шумоизолацията и удобствата, които предлага:

Шумоизолационните свойства на материала Изобетон са в синхрон с всички изисквания, които са актуални към ден днешен и които са свързани със звукоизолацията на административни и обществени сгради, както и жилищни също така.

Стена, с дебелина 0.2метра, върху която не са полагани допълнителни покрития като мазилки и шпакловки, има индекс на шума от само 36 децибела. При същите условия, но изградена стена с 0.25 метра, стойността на претегления индекс на шум е 41 децибела

Изграждането на стени с Изобетон става по-бързо и лесно от традиционното, защото размерите на блокчетата, които са големи, теглото им, което е малко, както и геометрията им, спомагат изключително много. 


Comments are closed.